u've stepped into geun suk girl world || Follow me or go back to your home


Geun Suk's mine
A way



annyeong! i'm geun suk oppa girl
jealous? i dont care. hehe
Do not use HARSH WORD HERE!



time machine!




Story About darLINKs Goodies






credit!



Skin by Kimi Kim
Header by Yuya
Background nabiyha
Images By photobucket


why me?
Friday, 1 February 2013 | 20:23 | 0 luv letter[s]
Is a long time i've been lost from blog. busy with assignment, dorm and class. let me story from the beginning until the end of the days.

first day masuk sini tak expect pun nak cari boyfriend. fikir nak study jea, dapat diploma kerja with ayah. what i found out. hmm. senior dekat sini lelaki lah is so not nice lahh. ada muslihat didalam kepala mereka. what i miss the most is my ibu. :"(( itu baru seminggu. masa orientasi boleh tahan best. masa dengan pengawas best, sebab mereka sporting, baik and takbanyak memaksa junior. banyak games ah dorang buat. abang KP bolehlahh tahan, handsome memang handsome mcm Aiman Ridza. haha. on Wednesday, ada orientasi with peers ((PRS)) boleh tahan bestlahh, main sifir sedut dan tarian xi sha hwaa. what ever i don't care about the title of song. sumpah layan. khakhakha.
orientasi
Ini lah tariannya. best. trylah dekat umah atau dekat sekolah. confim korang gelak sorangsorang. hahaha. masa with peers, kena buat group. and my group number is 7. same number with pengawas. datanglah abang Khazriq. masa tu tengah pegang kertas yang ada nama 'YASMINE (7)' sekali dia datang, dia rampas. and i was like 'arghhh~ babi ah. taknak naik pentas'. and my heart start to race as fast as it can. what i need to do duhh? hahahaa. so i just what will happen on me. bila sesi with peers dah nak habis. nama eden kena panggil duhh. naik atas pentas dan menarilahh sepuas hati. tarian dekat atas tulah. apak malu duhhh. masa pukul 11 mcm tulah. pergi canteen for recess, bila balik db ((dewan besar)) semua kena  marah. mungkin mereka pms. hahaha. k, back to the story. mulamula ingat dorang bergurau tapi dah semua peers and pengawas nak menjerit susah jugaahh, mereka baca kesalahan yang dakdak junior dah buat. me like YaAllah perempuan mana pulak ni yang rajin buat semua kesalahan ni. pengawas and peers start lahh jerit and tengking, kena duduk separa lagi for 15min. alaa, tahutahu jelah duduk mcm bawak motor tuu. kaki dengan takkuat sebab baru lepas accident with the whole family and now ujian lagi. tapi ingat pesan ibu dgn ayah, saya jadi mcm kuat, takrasa sakit. ibulahh semangat saya, buah hati, kekuatan dan semuanyaaa bagi saya. masa kena marah with pengawas andd peers. menangis sebab fikir 'ibu takpernah marah aku mcm ni. saya nangis sepuaspuasnyaa. then bila fikir balik, itsokay mien awak takbuat pape kesalahan saya juga ada kawan dorm yang sekepala *sometimes* tapi still rindu @hdyhrhmn . hmm. name od my roommates. 
  • Tia Aminuddin
  • Nurizati Zunid
  • Khairunisa Saad
  • Fizatul Alwanie
  • Ain Aini
  • AnurFitri
  • Shahidah Halik
  • Sofia
  • AnjeMdNor
  • Azlyn *mak*
  • Irma 
  • Yasmine Hanis ((its me lah)). 
hari jumaat bersama 25Januari dapat balik rumahh yaaaay. jumpa ibu, peluk, pergi makan apa semua. yang amik saya bukan ayah tapi Kak Ogy, thankyou kakOgy teman ibu :")) you're so kind, tapi air mata still nak mengalir. cedeyhh ahh kena balik semula asrama.

on Tuesday, masuk class. cari meja and kerusi. mcm biasalah budak baru asuk class. my administrative secretarial lecturer sangat cantik! elegant gituuu duhh! Puan Azura and Puan Khairul Bariah. sangatsangat sukaaa! banyak gila module duhh, dapat buku komsas jeaaa BM. hohoho. exam akhir bulan 6. haiyaaa. kena dapat 4flatt ni! i must study harder than PMR. on wednesday pulak. waktu maghribb, haaa~ ni nak cerita kit.

dirasuk di surau Al-Hidayah
biasalah kiteorg kena makan pukul 6 sebab lepas pukul 6 senior pula makan. idk the full story yang saya tahu. this girl from F5. dia budak second intake. dan bilik itu pun sebelum ni takde org guna. jadi mereka (junior) ditempatkan di dorm itu. dahlah baru masuk lepastu takbaca yassin. nice kan! budak tu duduk dekat pintu surau waktu maghrib, lepastu dia pandang ke luar pintu. and then startlah angguk kepala semua, tutup telinga apa semua. mcm org kena rasuklahh. masa itu tengah solat takpun tengah berzikir. dah habis solat tunggu bacaan yassin. tibatiba anje, nisa, and my room mate berlari dekat kiteorg. ingat kan apa. rupanya terkejut pasal benda tu. baca yassin dalam 3kali. saya start menangis sebab takut apa semua. masa tu jugalah teringat ibu. yaAllah, rindu, tkut bertaut menjadi satuu. Mungkin dia dah tenang sikit masa tu, dia diam. apa yang saya tahu, dalam badan dia memang ada something, tapi AllahuAlam lah kan. takkan saya nak mereka sedangkan memang jadi benda tu. ada akak senior pengsan, cikgu letak dia dekat luar surau. dah habis bacaan yassin. semua org keluar dari surau prepare for prep. tibatiba akak senior tu jerit mcm 'diaaam ahhh!' mcm tulah. saya dah start nangis balik. mulalah saya cakap nak balik nak balik. zati suruh diam. jangan sebut lagi. tapi masa tu jugalahh rindu ibuu, takut.

Masa dekat bilik prep pulak, ada budak menangis, Syeroot menggunakan kepakaran nya, membaca ayat qursi berulang kali supaya budak tu tenang balik, masa akak senior datang. ada budak perempuan ni nangis teresak-esak. akak senior trylah tenangkan dia balik apa semua, rupanya  budak tu lemah semangat. saya taktahulah apa jadi dekat saya masa tu. serious terasa nak tergelak bila tengok dorang menangis. tibatiba kot rasanya macam tuu. saya mula sedar diri, baca ayat qursi, 3qul apa semua. Alhamdulillah okay sikit. habis jee prep.  amik wudhuk, cuci muka terus baca yassin dalam bilik. malam tu juga tidur bilik E4. sangat lahh lena sampai takdengar bunyi benda-benda pelik. syerott, fieza dgn Aini dengar that weird sound. tabahkan diri sajalah yang saya mampu.

about pemilihan Penghulu blok E pulak.
saya malu tau pilih diri sendiri jadi penghulu, kalau diri tu bagus takpelah juga. ini taklangsung, taktahu nak handle budak mcm mana, yang dia tahu diri atas kerusi dan menjerit suruh kiteorg semua diam. lol. apak mencapub. ahaks~ ramai yang menentanglahh taknak dia jadi penghulu, huru hara blok E nanti, then, my gegirl pergi jumpa Kak Hanan penghulu blok F, she's cutteeee sangaaat, tanyalah pendapat apa semua. dah puas balik blok berlari sekuat hati. then, terserempak cikgu Sazzy. mati kutu masa tu. lepastu ceritalah pasal benda tu. dia cakaplah apa yang dia suruh. rupanyaa junior jetjet penghulu tu sangap nak jadi penghulu. paling benci masa sesi pelantikkan PEMBULU, BAKAL PEMBULU tu cakap 'siapa yang takpuas hati dgn MON' lol. whats the point duhh kau buat buat  mcm tu. takde pape effect sakhai! aku buat taktahu jelah pasal benda tuu. dan belagak takde penghulu. lol. hahahhaa. 

akhir kata dari saya.
mungkin saya akan jarang update blog, twitter or facebook. itu masa lah. kalau ada banyak kerja takdapatlah on. bye u'olls. have a nice day ahead, assalamualaikum. going back to my way. thanks for reading my post, kalau ada pape. just tweet me on @HanisYasha
Don't give up just because of what someone said. Use that as motivation to push harder.


Older Post | Newer Post